Военната академия „Г. С. Раковски“ чества 112 години от създаването си

...........................................
13.04.2024 / 19:35

Министърът на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов присъстваха на тържественото отбелязване на патронния празник на Военната академия „Г. С. Раковски“ и 112-ата годишнина от нейното създаване. Те подчертаха успешното адаптиране на академията към съвременните образователни технологии и справянето с предизвикателствата в сферата на сигурността и отбраната.

Министър Запрянов посочи, че академията успешно отговаря на актуалните нужди на Българската армия и българската държава. Той подчерта значението на военното образование и връзката му със съвременните реалности, практики и потребности в сферата на сигурността и отбраната. Началникът на отбраната адмирал Ефтимов говори за важната роля на академията в дигиталната ера и необходимостта от иновативно мислене и различни комплекти от умения за постигане на успех.

По време на събитието бяха отличени военнослужещи и цивилни служители на академията за техния личен принос в издигането на военната наука и образование до съвременните стандарти, висок професионализъм и постигнати отлични резултати при изпълнение на задълженията.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев