Средно училище “Георги Ст. Раковски” в Котел отбеляза патронния си празник с тържество

...........................................
16.04.2024 / 10:13

Едноименното средно училище в Котел, което носи името на Георги Раковски, отпразнува своя патронен празник ден след отбелязването на годишнината от рождението на революционера. Тържествената програма, която продължи цяла седмица, имаше своята заключителна част днес, която започна с посрещане на училищното знаме, последвано от празнично слово на директора на училището, г-н Стефан Дондев. Сред гостите на събитието бяха зам.-кметът на община Котел Шериф Куванджъ, секретарят Христо Карабекиров, директорът на дирекция „Социални и хуманитарни дейности“ Десислава Пепелишева и други.

За да отбележат празника си, учениците и учителите бяха организирали разнообразна програма, насочена не само към възпитаниците на училището, но и към жителите и посетителите на града. Някои от проявите включват кулинарен уъркшоп, изложба на гербове, изработени от екоматериали, историческа викторина, наречена „Признателните потомци на Раковски“, музикално-литературен спектакъл, озаглавен „Раковски – борец за свобода“ и възстановка на час от периода на Възраждането.

Патронният празник на СУ „Георги Ст. Раковски“ се проведе с подкрепата на Община Котел, Туристическия информационен център, Историческия музей и Народно читалище „Съгласие-Напредък-1870 г.“.

Следващите събития, в които учениците от училището ще участват активно, са през дните 18-26 април, където ще представят котленския хумор във фолклора, традиционните котленски бадемови и напукани какаови сладки и великденските обичаи в региона. Събитията ще се проведат в сградата на туристическия информационен център в Котел, а входът ще бъде безплатен.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев