Днес в Нова Загора ще се проведе обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции

...........................................
16.04.2024 / 10:28

На 16 април 2024 г. (вторник) от 15:00 часа в залата на Общинския съвет в Нова Загора, намираща се на ул. „24-ти май“ 1, ще се проведе обществено обсъждане на Бургаската концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) BG16FFPR003-2.001-0125, озаглавена „Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион“. Тази концепция има за цел да подобри здравната, културната, социалната и спортната инфраструктура и достъпа до услуги в региона, като по този начин повиши качеството на живот на жителите.

Обсъжданата концепция обединява 24 проектни идеи, разработени от 18 общини в партньорство с различни заинтересовани страни, включително университети, НПО, училища, търговски компании и публични институции, както и Министерството на здравеопазването.

Партньорските общини се намират в областите Бургас, Стара Загора, Ямбол и Сливен.

Основните цели на KITI са да укрепи капацитета и възможностите за комплексна медицинска грижа в педиатрични отделения/клиники на съществуващи общински болници в общините на Югоизточния регион чрез строително-монтажни работи и/или оборудване, създаване на CALL CENTER (Кол център) за детско здраве и телемедицина към Детската болница в Бургас, който ще действа на територията на ЮИР, разработване на общ електронен платформи за обмен на здравна информация между здравните заведения, включително пълноценно здравно досие за всяко дете, подкрепа за работещите в здравеопазването чрез възможности за професионално развитие, продължаващо обучение и др.

За Община Нова Загора предвидената подкрепа включва осигуряване на подкрепа за извънболнична помощ в 32 здравни кабинета в 16 училища и 16 детски градини на нейната територия.

Желаещите да предоставят препоръки или да изразят възражения относно концепцията за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) BG16FFPR003-2.001-0125 „Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион“ могат да направят това чрез онлайн анкета, достъпна на https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdAGWE96hpvOqs4j_s31nI-nljAmch-Z5kwTBjp03glGRV7NA/viewform?usp=sf_link, или чрез изпращане на имейл до oic.burgas@gmail.com до 20 април 2024 г.

Допълнителна информация и отговори на всички възникнали въпроси могат да бъдат получени на телефон за контакт: 0457/ 5 70 35, отдел „Европейски фондове и програми“ в Община Нова Загора или на адрес: Община Нова Загора, ул. „24-ти май“ 1, ет. 4, стая № 405.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев