Районния съд в Пловдив направи опит да стартира делото срещу Георги Георгиев, обвинен в обезобразяването на Дебора с макетен нож

Снимката е илюстративна
17.04.2024 / 14:50

Дебора Михайлова, младата жена, чиято външност беше жестоко обезобразена, изрази разочарованието си и желанието си за справедливост, преди да влезе в съдебната зала на Районния съд в Пловдив. Днес трябваше да започне третото заседание на съда по случая, след като предишните две бяха отложени поради неявяването на адвокатите на обвиняемия Георги Георгиев, съобщи DarikNews.

В края на март процесът беше забавен, защото единият защитник твърдеше, че е зает с друго дело в Стара Загора, докато вторият беше в болничен. Защитата на Дебора твърди, че това е опит за забавяне на делото и поиска съдията Десислава Порязова да назначи служебен, трети адвокат на Георги, за да се гарантира, че делото ще продължи и няма да има чести отсъствия на защитниците.

Георги Георгиев е обвинен в нападение над Дебора Михайлова от Стара Загора. Случаят привлече значително внимание миналото лято, когато стана известно, че на момичето са направени 400 шева върху раните, причинени с макетен нож. Според прокуратурата Георгиев също е остригал косата на Михайлова против волята ѝ и я е заплашил с убийство.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев