Във вторник ще се проведе пресконференция с водещи евродепутати

Европейски парламент
20.04.2024 / 15:31

След окончателното пленарно гласуване докладчиците Мария-Мануел Лейтао-Маркес (S&D, PT) и Самира Рафаела (Renew, NL) ще обсъдят новите правила, забраняващи продукти, произведени с принудителен труд. Събитието ще се проведе във вторник, 23 април 2024 г., от 14:00 ч. CET в Европейския парламент в Страсбург, зала за пресконференции на Daphne Caruana Galizia (WEISS N -1/201).

Новият регламент за принудителния труд ще даде правомощия на ЕС да забранява продажбата, вноса и износа на продукти, произведени с помощта на принудителен труд. Забраната ще се основава на резултатите от разследвания, проведени от властите на държавите членки или Европейската комисия. Забранените продукти ще трябва да бъдат изтеглени от пазара на ЕС и дарени, рециклирани или унищожени. Компаниите, които не отговарят на изискванията, могат да бъдат глобени. Въпреки това стоките ще бъдат допуснати обратно на пазара, ако компанията премахне принудителния труд от веригите си за доставки.

Журналистите могат да присъстват лично на пресконференцията или да задават въпроси от разстояние чрез Interactio (поддържа се на iPad със Safari и Mac/Windows с Google Chrome). Пресконференцията ще бъде излъчвана на живо и записвана в Мултимедийния център на парламента.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев