Държавният глава Румен Радев и италианският президент Серджо Матарела посетиха учебен полигон „Ново село“

...........................................
20.04.2024 / 16:18

Държавният глава Румен Радев и италианският президент Серджо Матарела посетиха учебен полигон „Ново село“ в четвъртък, където обсъдиха сътрудничеството между България и Италия в сферата на сигурността и отбраната. По време на посещението двамата президенти бяха посрещнати с почетен караул от състава на Многонационалната бойна група с рамкова държава Италия, разположена на полигона.

Румен Радев и Серджо Матарела научиха за мисията и дейността на Многонационалната бойна група допринася не само за нашата национална сигурност, но и за сигурността и стабилността на целия регион. Той оцени високо възможностите за повишаване на оперативната съвместимост на въоръжените ни сили и усвояването на нови тактики, техники и процедури в рамките на многонационалното формирование.

Радев също така идентифицира няколко проблема, пред които е изправена българската армия, като например липсата на достатъчно ресурси за бойна подготовка, лоши битови и социални условия, трудности при кадровото попълване, недостатъчно оборудване и въоръжение. Той призова за спешни действия за справяне с тези проблеми и подчерта необходимостта от ускоряване на процеса на модернизация на армията, като се обърне внимание не само на големите отбранителни проекти, но и на по-малките нискобюджетни проекти, които осигуряват асиметрично предимство.

Президентът Радев завърши срещата, като изрази благодарност за сътрудничеството и подкрепата на Италия в областта на сигурността и отбраната и подчерта решимостта за задълбочаване на партньорството между двете страни.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................
...........................................
...........................................

 

Снимки: Президентство
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев