Илияна Йотова приветства участниците във Фестивала на франкофонския училищен театър във Варна, който се проведе под нейния патронаж

...........................................
21.04.2024 / 17:39

Вицепрезидентът Илияна Йотова приветства участниците във Фестивала на франкофонския училищен театър във Варна, който се проведе под нейния патронаж. Тя подчерта важността на образованието и културата като най-ефективните и проверени през вековете средства за борба с омразата и отчуждението. Според нея фестивалът е тържество на таланта, красотата и богатството на френския език.

Йотова определи мотото на фестивала, „Другият“, като изключително важно, тъй като означава желание да разберем и приемем другите такива, каквито са. Тя подчерта, че Франкофонията обединява хората чрез общ език, култура и ценности като свобода, справедливост, равенство, любов, доброта и разбиране на другия.

Вицепрезидентът благодари на учителите по френски език за техния професионализъм и любов към езика и културата, като подчерта, че те изграждат мислещи и грамотни млади хора, конкурентоспособни на международно ниво. Йотова връчи своята специална награда – театрална маска – на учениците от 9 ФЕГ „Алфонс дьо Ламартин“ в София за тяхното достойно представяне на фестивала, съобщиха от Президентството.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев