Актрисата Вяра Начева се включи в кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“

...........................................
23.04.2024 / 16:49

Все повече обществени фигури и популярни личности от Сливен участват в кампанията срещу агресията към и от деца „Чуй ме! Нито един повече!“. Актрисата Вяра Начева се срещна с ученици от ОУ „Димитър Петров“, за да обсъди с тях как да се справят с провокации и препятствия.

Начева сподели, че срещата е била много ободряваща както за нея, така и за децата. Тя фокусира дискусията върху радостта и щастието и начините да ги култивираме в себе си. Актрисата насърчи учениците да признаят нещата, които им харесват и ги карат да се чувстват добре, и да изразят благодарност за тях. Бяха разгледани примери от реалния живот, когато някой е в лошо настроение или проявява грубост, но има причина за това, и колко е важно да проявяваме съпричастност в такива ситуации. Учениците показаха голям ентусиазъм, като участваха в ролева игра и предложиха креативни начини да накарат някого да се усмихне, когато е в лошо настроение.

Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежкия дом в Сливен и десетки младежки и културни организации в града, под егидата на кмета Стефан Радев, продължава. Инициативата има за цел да се бори с агресията и тормоза в училищата и да обедини обществото срещу насилието. Следващият разговор с ученици е планиран за 29 април с актьора Ивайло Гандев в ОУ „Димитър Петров“.

Още снимки от новината

...........................................
...........................................

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев