Европейският парламент започна втората фаза на комуникационната си кампания за европейските избори през 2024 г.

Европейски парламент
29.04.2024 / 13:20

Европейският парламент започна втората фаза на комуникационната си кампания за европейските избори през 2024 г., подчертавайки значението на гласуването и защитата на демокрацията. Мотото на кампанията е „Използвайте своя глас. Или други ще решат вместо вас“, а усилията включват медийни събития, дигитално популяризиране, партньорства с обществени и частни организации, инициативи за ангажиране на общността и образователни програми, насочени към гражданите на ЕС.

Филмът „Използвайте гласа си“ включва разкази на възрастни граждани от различни страни от ЕС относно тяхната история с демокрацията, като набляга на важността на правото на глас и насърчава гражданите да упражнят това право на предстоящите избори през юни 2024 г.

Европейският парламент потвърждава ангажимента си да насърчава диалога, единството и активното гражданство, тъй като демокрацията е колективна отговорност и ценно наследство, което трябва да бъде подхранвано и защитено от всички.

Проучване на Евробарометър показва нарастващ интерес към европейските избори, като 60% от европейците изразяват интерес към изборите през юни 2024 г., а 71% съобщават, че е вероятно да гласуват.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев