Димитър Главчев присъства на публичното теглене на номерата на машините за гласуване за 9 юни

...........................................
29.04.2024 / 14:21

Прозрачността е основен принцип в подготовката на предстоящите избори според министър-председателя Димитър Главчев. Той присъства на публичното теглене на номерата на машините за гласуване, които ще бъдат удостоверени за съответствие за вота на 9 юни, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет. Премиерът подчерта ангажимента на правителството за честни избори и увереността, че ще бъдат предприети всички необходими стъпки в тази посока.

Целта е да се възстанови доверието на българските граждани в изборния процес и в машинното гласуване, така че те да се чувстват уверени, че гласовете им ще бъдат точно отчетени. Това, според министър-председателя, би допринесло за увеличаване на избирателната активност.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров също подчерта усилията на неговото ведомство да гарантира възможно най-прозрачния и отворен процес по удостоверяване на машините. Той отбеляза, че в процеса ще участват независими експерти извън Министерството.

За събитието присъстваха представители на Централната избирателна комисия, на обществения съвет към ЦИК и членове на парламентарно представените партии.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев