Димитър Главчев изрази пълната си подкрепа за народа на Украйна, тяхната независимост и активно участие в процеса на възстановяване

...........................................
30.04.2024 / 09:23

Премиерът на България, г-н Димитър Главчев, изрази пълната си подкрепа за народа на Украйна, тяхната независимост и активно участие в процеса на възстановяване по време на среща с посланика на Украйна Олеся Илашчук и посланика на Германия Ирене Мария Планк. Той потвърди ангажимента на страната си да помогне на Украйна в различни области като ясен знак за солидарност с хората и правителството на засегнатата от войната държава.

По време на срещата премиерът Главчев получи покана да присъства на Конференцията за възстановяване на Украйна, която ще се състои в началото на юни тази година в Берлин, съобщиха от Министерски съвет. Основната цел на конференцията е да обедини международната общност в подкрепата им за усилията на Украйна за реконструкция, реформи и модернизация след приключване на руската агресия.

България остава отдадена на осигуряването на помощ на Украйна в различни сектори, демонстрирайки своята непоколебима подкрепа и ангажираност към народа и правителството на страната. Като участва активно в процеса на възстановяване, реформи и модернизация на Украйна, страната ни цели да допринесе за стабилизирането и развитието на региона, насърчавайки мира и сътрудничеството между нациите.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев