Министър-председателят Димитър Главчев се срещна с представители на Националния съвет на религиозните общности в България

...........................................
30.04.2024 / 09:33

Министър-председателят Димитър Главчев определи Националния съвет на религиозните общности в България (НСРОБ) като успешен пример за мирно съвместно съществуване на различни религии. По време на срещата си с представители на Съвета днес той изтъкна положителното въздействие на организацията върху обществото и готовността на служебното правителство да осигури финансова подкрепа за дейността ѝ, съобщиха от Министерски съвет.

Премиерът беше информиран за дейностите на НСРОБ през последните няколко години, като се подчерта, че неговият уникален модел е бил възприет и в други европейски страни. Основната цел на Съвета е да улесни постигането на общи цели за благосъстоянието на българските граждани чрез насърчаване на разбирателството и толерантността между различните религиозни общности.

Главчев оцени високо активното участие на НСРОБ в инициативи, които насърчават междурелигиозния диалог и разбирателство. Той изрази желанието на служебното правителство да подкрепи финансово дейността на Националния съвет на религиозните общности в България, като по този начин допълнително насърчи хармоничното съжителство между различните религиозни групи в страната.

Снимка: Министерски съвет
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев