Община Ямбол получи държавно финансиране, което ще бъде насочено към реализацията на важни проекта за града

...........................................
28.03.2024 / 11:55

Кметът на Ямбол Валентин Ревански и главният счетоводител на Общината Диана Тодорова подписаха договори с Министерството на регионалното развитие и благоустройството за получаване на държавно финансиране за реализирането на три важни проекта за града.

Първият проект е за изграждането на нова многофункционална спортна зала, която ще бъде построена близо до вече съществуващата спортна зала "Диана". Тази инвестиция е част от стратегията на Общината за насърчаване на масовия спорт. Броят на спортуващите деца и младежи в спортните клубове на града се е увеличил двойно през последните четири години. Новата зала ще предостави допълнителни възможности за тренировки и състезания, подкрепяйки развитието на детско-юношеския спорт и дейността на спортното училище в Ямбол. Залата ще се използва и за училищен и студентски спорт, както и за спорт за хора с увреждания. Проектът е финансиран с 2 286 300 лева от държавата.

Вторият проект включва основен ремонт на участък от улица „Преслав“, на север от ул. „Д. Благоев“, от кръстовище с ул. „Акация“ до обходен път "Изток" - до бензиностанция "Омакс" в квартал "Георги Бенковски". Този проект, финансиран с 6 670 000 лв. от държавата, ще включва премахване на старата асфалтобетонова настилка и поставяне на нова, подмяна на тротоарната настилка и старите бордюри с нови.

Третият проект е за ремонт, рехабилитация и реконструкция на важна алея в града, свързваща улица "Димитър Благоев" с обходен път "Изток". Този проект, финансиран с 700 000 лв. от държавата, ще подобри пътната настилка, ще подмени бордюрите, ще подобри безопасността на движението и ще осигури достъпна среда за всички, включително хора с увреждания.

Тези проекти имат за цел да насърчат активния начин на живот сред младите хора, да подобрят инфраструктурата за пешеходци и велосипедисти и да улеснят достъпа до качествени спортни съоръжения в Ямбол.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев