Вицепрезидентът Илияна Йотова постави началото на 13-ото издание на „Походът на книгите“

...........................................
02.04.2024 / 22:16

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри 13-ото издание на кампанията „Походът на книгите“, която насърчава детското четене. Събитието се проведе под патронажа на вицепрезидента и се организира от Асоциация „Българска книга“, съобщиха от Президентството. Йотова изрази благодарност за гостоприемството на Дома на културата „Искър“ и подчерта важността на места като този, където човек може да потърси убежище сред мъдростта на вековете чрез книги, култура и изкуство.

Във времена на нарастващо технологично развитие и изкуствен интелект, Йотова вярва, че книгата остава незаменима, тъй като продължава да играе решаваща роля в отглеждането на децата и предаването на ценностите на знанието, образованието и културата. Чрез насърчаване на любовта към четенето при децата, ние подготвяме бъдещите поколения да бъдат конкурентни в глобалния свят.

Образованието и културата са от съществено значение за възпитаването на основни човешки добродетели у младите, като състрадание, емпатия и уважение към другите. Те учат децата да помагат на нуждаещите се, да ценят приятелствата и да се гордеят с историята и наследството на своите предци. Йотова подчертава колко важно е да научим децата си да бъдат добри хора, независими и верни на себе си, винаги готови да отстояват своето мнение.

Като напомняне за важността на свободата на духа, Йотова цитира поуката от приказката на Ангел Каралийчев „Пленникът на великана“ – „Само свободните души пеят“. Тя вярва, че тяхната мисия е да направят душите на децата свободни, насърчавайки ги да изследват света на литературата и знанието.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев