Президентът Румен Радев проведе среща с новия ръководител на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова

Йорданка Чобанова и Румен Радев
02.04.2024 / 22:36

Президентът Румен Радев проведе среща с новия ръководител на Представителството на Европейската комисия в България Йорданка Чобанова. Той поздрави Чобанова за встъпването й в длъжност у нас през март тази година.

По време на срещата те обсъдиха няколко важни теми, съобщават от Президентството. Едната беше очакването за присъединяването на България към сухопътните граници в Шенген след премахването на контрола по вътрешните въздушни и морски граници на 31 март. Друга важна тема беше възможността България да получи втория транш от средствата по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и ангажиментите, поети от страната ни за целта. Президентът отбеляза, че единственият получен от страната ни транш досега е бил през декември 2022 г. по време на служебното правителство.

Разговорът също така засегна въпроси, свързани с текущите дискусии относно промяната в политиката на разширяване на Европейския съюз и процедурите за вземане на решения в Съвета на ЕС. Те отбелязаха важността на предстоящите избори за Европейски парламент и необходимостта от активна кампания, фокусирана върху важни теми за бъдещето на европейските граждани и на Общността.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев