Ученици спасиха куче, пребито от стопанина си

Куче - снимката е илюстративна
11.04.2024 / 09:20

Мъж от Пловдив брутално преби своя домашен любимец, питбул, близо до Френската гимназия в града. Свидетели на жестоките действия стават ученици от гимназията, които реагират бързо и уведомяват полицията. Въпреки това, според тях, полицейският патрул пристига твърде късно, за да предотврати бягството на мъжа.

Ученикът Румен Лазаров забелязва кучето в окаяно състояние и пита собственика му защо то е в такова състояние, информира NOVA. Когато изразява намерението си да се обади в полицията, собственикът му казва, че ще извика животното, което прави, когато Лазаров се приближава към него. Лазаров се свързва с полицията, но патрулът пристига едва два часа по-късно, когато собственикът вече си е тръгнал.

Местните жители съобщават, че мъжът вероятно малтретира кучето от години, дори предполагайки, че животното е било подложено на сексуално насилие. Съседите също споделят, че мъжът е агресивен. Благодарение на бързата реакция на учениците, кучето сега получава медицинско лечение в клиника. Училището стартира кампания за набиране на средства за лечението на кучето.

От полицията в Пловдив заявиха, че първият сигнал е получен в 08:25 ч., а патрулен автомобил се е отзовал 20 минути по-късно. Вторият сигнал постъпва в 09:10 ч. Полицията потвърди, че мъжът е наркозависим, има криминално досие и страда от психични проблеми. Той обаче не е арестуван за последния инцидент. Вместо това му е издаден само акт.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев