Атанас Запрянов ще участва в съвместна сесия на министрите на външните работи и на отбраната на държавите-членки на ЕС на 22 април

...........................................
20.04.2024 / 14:50

Министърът на отбраната Атанас Запрянов ще участва в съвместна сесия на министрите на външните работи и на отбраната на държавите-членки на ЕС на 22 април. Форумът ще се проведе в Люксембург в рамките на заседание на Съвета „Външни работи“. Основният фокус на дискусиите ще бъде върху руската агресия срещу Украйна, включително военната подкрепа за Украйна и дългосрочните ангажименти на ЕС към сигурността на страната. Очаква се министърът на външните работи и министърът на отбраната на Украйна да се присъединят към срещата чрез видеоконферентна връзка.

Тази съвместна сесия ще предостави платформа за министрите на външните работи и на отбраната на ЕС да обсъдят текущата ситуация в Украйна и да координират подхода си към справяне с предизвикателствата, породени от руската агресия. Те ще оценят военната подкрепа, предоставена досега на Украйна, и ще обсъдят допълнителни мерки, които биха могли да бъдат предприети, за да се гарантира дългосрочна сигурност и стабилност в региона.

Снимка: Министерство на отбраната
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев