До 30 април превозвачите имат възможността да кандидатстват за държавна помощ

Снимката е илюстративна
21.04.2024 / 18:06

До 30 април превозвачите имат възможността да кандидатстват за държавна помощ, която има за цел да подкрепи разходите в транспортната индустрия, засегната от различни предизвикателства, включително пандемията от COVID-19, войната в Украйна, промените в глобалната търговия и логистичните вериги, както и нарастващите разходи за гориво. Тази помощ може да бъде на стойност до 50 милиона лева, като индивидуалната сума ще бъде определена въз основа на платените през 2023 г. тол такси от автомобили, тежащи над 3,5 тона.

Кандидатите трябва да предоставят пълен комплект документи, включително заявление и декларации със съответните приложения, които могат да бъдат намерени на уебсайтовете на Агенция "Пътна инфраструктура" и Националното тол управление (НТУ). Тези документи са актуализирани, за да опростят процеса на попълване и обработка за превозвачите и администрацията и могат да бъдат изтеглени тук.

Целта на тази помощ е да се облекчат значителните щети, понесени от транспортния сектор от 2020 г. насам, като му помогне да остане конкурентоспособен и ефективен въпреки повишените оперативни разходи.

Снимка: pexels.com
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев