В ход е специализирана полицейска операция, насочена към прилагане и спазване на разпоредбите на Закона за движение по пътищата

Снимката е илюстративна
21.04.2024 / 18:34

В ход е специализирана полицейска операция, насочена към прилагане и спазване на разпоредбите на Закона за движение по пътищата, съобщават от МВР. От 9966 проверени моторни превозни средства, служителите са контролирали 9768 водачи и пътници. В резултат на това са издадени 2688 фиша и 678 акта за установени административни нарушения. Основният фокус на операцията е предотвратяване на шофиране в нетрезво състояние или под въздействието на наркотици, както и управление на МПС от неправоспособни лица.

По време на този конкретен период бяха идентифицирани 34 водачи, които управляваха превозни средства след консумация на алкохол. От тях 17 са имали съдържание на алкохол в кръвта между 0,5 и 1,2 промила, докато други 17 са надхвърлили границата от 1,2 промила. Двама водачи отказаха да бъдат тествани. Освен това бяха установени 8 водачи, шофиращи под въздействието на наркотични вещества или техните аналози, като трима отказаха да бъдат тествани.

Тази операция подчертава продължаващия ангажимент за гарантиране на безопасността на всички участници в движението по пътищата и поддържане на високи стандарти за съответствие със законодателството за движение по пътищата.

Снимка: Станимир Петков
 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев