Специализиран експертен съвет при Община Сливен прие анализи и оценка на сигурността относно експлоатационното състояние на язовирите

Язовир
22.04.2024 / 08:32

Специализиран експертен съвет при Община Сливен е приел анализи и оценка на сигурността по отношение на експлоатационното състояние на язовирите, които са общинска собственост. Тези съоръжения включват Елата в землището на село Гавраилово и язовирите до селата Николаево, Скобелево, Чокоба, местността Карандила и Капаклии в землището на Старо село. Като собственик, Община Сливен има законово задължение на всеки две години да извършва оценка за безопасността на тези язовири, включително язовирните стени и свързаните с тях съоръжения. Въпреки че някои от тях са отдадени под наем, Общината трябва да гарантира тяхната безопасност.

Експертният съвет, състоящ се от специалисти в областта на хидротехническото строителство, прегледа и прие анализите, предоставени от инженер-конструктор. Заключението от тези анализи показва, че всички язовири – общинска собственост, са в добро техническо състояние и могат да бъдат експлоатирани без никакви ограничения. Тази информация беше споделена от инж. Снежана Кънева от отдела за сигурност и управление при кризи на Общината.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев