Евродепутатите одобриха преработка на фискалните правила на ЕС

Европейски парламент
23.04.2024 / 15:30

Европейският парламент одобри преработена версия на фискалните правила на ЕС, които правят правилата по-ясни, благоприятни за инвестициите и по-добре съобразени със ситуацията във всяка страна. Новите правила ще позволят на правителствата да инвестират повече, като същевременно поддържат финансова стабилност.

Новите правила включват по-силна защита на способността на правителството да инвестира, подобрени механизми за намаляване на дефицита и дълга и повече пространство за маневриране за страните. Те също така дават приоритет на публичните инвестиции в ключови области и създават по-приспособена система за всяка държава.

Правителствата ще трябва да изготвят средносрочни планове, очертаващи техните цели за разходите и как ще бъдат предприети инвестиции и реформи. Страните с висок дефицит или дълг ще получат предварителни насоки за определяне на целите за разходите. За да се осигури устойчивост, бяха въведени предпазни мерки за числени референтни показатели за страни с прекомерен дълг или дефицит.

 
 

Copyright © 2008-2024 Общинска организация на инвалидите - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев